TAGLOCK i Nordjylland


Det er med stor glæde vi ønsker Frederikshavn Cykelkommune velkommen om bord. Vi har indgået et projektsamarbejde med kommunen i Region Nordjylland, der fungere som lead partner i et større nordisk samarbejde, der foruden Danmark tæller Norge og Sverige.

Kommunen hører ikke blandt de største i Danmark, men cykel-ambitionerne er tårn høje. Det afspejles blandt i, at borgerne i kommunen årligt tilbagelægger flere kilometer på cykel i forhold til landsgennemsnittet – Faktisk ligger Frederikshavn Kommune i toppen, hvad dette angår.

Derfor er det vigtigt, at borgerne i fællesskab passer på hinandens cykler, så den flotte placering bevares. Det kan de nu gøre ved at montere et TAGLOCK med en unik QR-kode på deres cykler kombineret med en smartphone, der registrerer cyklen digitalt.

Bliver cyklen væk eller “lånt” er det muligt at få den tilbage. Der kræver blot, at en forbipasserende scanner QR-koden på cyklen med sin smartphone – ofte fordi den står ulåst eller på anden vis indikerer, at den er efterladt. Herefter modtager den rette ejer en e-mail om cyklens placering, hvorefter den kan afhentes.

Foruden dette positionerer Frederikshavn Cykelkommunen sig selv ved at gennemføre kampagnen “Cykelvenlig Arbejdsplads”, der kører sideløbende med den landsdækkende kampagne “Vi cykle til arbejde”, som er et tilbud til alle arbejdspladser, der vil have mere sundhed Læs mere her.

Cykelkommunen har en aktiv Facebook side, som opdateres flere gange om ugen. Vi opfordrer borgerne i kommunen til at blive ven med/og dele siden “Du cykler rundt i mine tanker”. Foruden vejrudsigten, konkurrencer, forbrugeroplysninger og debatemner opdateres siden også med relevante nationale og internationale cykel nyhedsartikler.

Blive ven med “Du cykler rundt i mine tanker” 

Synes du også at samarbejdet lyder spændende? Kontakt TAGLOCK – Måske er vi allerede i dialog med din kommune. Ellers er du naturligvis velkommen til at besøge vores online shop 

Tagget med: , , , ,
Oprettet i Applikationer, Presse, Teknologi
1 kommentar » til TAGLOCK i Nordjylland
  1. Metroxpres og andre medier har i den forløbne uge skrevet om kommunernes udsigt til ny lovhjemmel til at rydde op i det cykelkaos, der visse steder hersker. Angiveligt må kommunale ansatte så flytte “hensynsløst” parkerede cykler op til 300 m væk. Der er ingen tvivl om, at nogle cyklister har uhensigtsmæssige vaner, hvad angår parkering. Men spørgsmålet er selvfølgelig, om ikke mange vil melde cyklen stjålet, hvis den er væk (og indenfor en radius af 300 m kan det nogen steder være en udfordring at genfinde cyklen). Vi vil derfor benytte lejligheden til at opfordre landets kommuner til at gøre som Aarhus kommune og husstandsomdele TAGLOCKs. Hvis en cykel er mærket, vil det være supernemt for kommunens ansatte at give ejeren besked, når cyklen flyttes. Og det vil være rigtig god service!