Kommunerne rydder op i cykelstativerne

Metroxpres og andre medier har i den forløbne uge skrevet om kommunernes udsigt til ny lovhjemmel til at rydde op i det cykelkaos, der visse steder hersker. Angiveligt må kommunale ansatte så flytte “hensynsløst” parkerede cykler op til 300 m væk. Der er ingen tvivl om, at nogle cyklister har uhensigtsmæssige vaner, hvad angår parkering. Men spørgsmålet er selvfølgelig, om ikke mange vil melde cyklen stjålet, hvis den er væk (og indenfor en radius af 300 m kan det nogen steder være en udfordring at genfinde cyklen). Vi vil derfor benytte lejligheden til at opfordre landets kommuner til at gøre som Aarhus kommune og husstandsomdele TAGLOCKs. Hvis en cykel er mærket, vil det være supernemt for kommunens ansatte at give ejeren besked, når cyklen flyttes. Og det vil være rigtig god service!

Tagget med: , ,
Oprettet i Cases, Opinion

QR codes for bikes in Aarhus

In a collaboration between TAGLOCK and Aarhus Cykelby (part of the municipality of Aarhus, Denmark) 140.000 free stickers with unique QR-codes have just been distributed by the postal services to households in selected suburbs of the city. Each household has received a small info-folder, including 4 TAGLOCK stickers to put on bikes for tracking purposes. The folder describes how one registers the stickers by scanning the QR-code with a smartphone whereafter you type your email adress to establish a link. Additionally we have shot a simple video explaining what you need to do (in Danish).

TAGLOCK – Så nemt er det af TAGLOCKVimeo.

The distribution of stickers is part of a pilot project aiming at reducing the number of bikes being lost in Aarhus. Annually some 80.000 bikes are reported stolen in Denmark. With unique QR-codes on the bikes we hope, that lost bikes will be spotted by fellow citizens. By scanning the QR-code the finder can anonimously send a short message to the owner, including the location where the bike has been found.

The project will be evaluated over the coming months in order to decide whether on not the rest of the households in Aarhus should receive QR-stickers.

For further info contact: info@taglock.dk

Oprettet i Applikationer, Cases, Pilotprojekt, Teknologi

TAGLOCKs med posten i Aarhus

TAGLOCK - Så nemt er det

I samarbejde med Aarhus Cykelby husstandsomdeles TAGLOCK til alle Aarhus bydelene Højbjerg, Viby, Åbyhøj, Brabrand og Aarhus Nord. Bor du i et af disse området, kommer dit postbud forbi i uge 37 med en folder, der indeholder 4 stk. TAGLOCK klistermærker til at sætte på husstandens cykler. Folderen indeholder vejledning til hvordan du registrerer mærkerne og klistrer dem på cyklen, men er du alligevel i tvivl, har vi lavet en “dogme-video”, som forklarer, hvad du skal gøre.

TAGLOCK – Så nemt er det af TAGLOCKVimeo.

Vi har i øvrigt også samlet en oversigt over de mest almindelige spørgsmål og svar.

Uddelingen er en del af et pilotprojekt. TAGLOCK og Aarhus Cykelby vurderer over de kommende måneder effekten af uddelingen med henblik på en beslutning evt. husstandsomdeling af mærker i resten af Aarhus kommune.

Tagget med: , , ,
Oprettet i Pilotprojekt

TAGLOCK byer – Sommer 2012

TAGLOCK-byer Juli 2012

Vi har opdateret vores kort over udbredelsen af TAGLOCKs. Kortet viser i hvilke byer vores TAGLOCK brugere bor. Der kan selvfølgelig være mange brugere i samme by, så en “hængelås” i en by indikerer blot, at vi er der. Den siger altså ikke noget om, hvor mange brugere der er.

TAGLOCK-byer - Sommer 2012

Tagget med: , , ,
Oprettet i Cases

Nye kommuner på banen

Hen over foråret har flere kommuner købt taglocks til uddeling blandt cyklister.

I første omgang har Skanderborg kommune købt mærker som er uddelt via kommunens skoler og trafiklærerne. Den strategi har vist sig effektivt! Siden vi leverede mærker til Skanderborg har vi oplevet en markant vækst i antallet af nye profiler, det vil sige personer, der har registreret et elle flere mærker. Faktisk får vi hver dag 3-4 gange så mange nye brugere som vi gjorde førhen. Og sjovt nok kan vi følge hvordan de forskellige skoler kommer på banen lidt forskudt i forhold til hinanden. Senest er også Frederikshavns kommune begyndt at uddele til sine cyklister.

Det er dejligt at se, at flere og flere ser ideen med det lille mærke med QR-koden!

Oprettet i Cases, Pilotprojekt

TAGLOCK TILBUD

Mærk dine værdier og det du holder af med TAGLOCKTAGLOCK tilbyder idag en særlig pakke, der hjælper dig med at holde styr på de ting, som du holder allermest af. Pakken består af nøgleringe samt TAGLOCKs til din computer, cykel, jakke og taske – Kun fantasien sætter grænser for brugen af TAGLOCK! Skynd dig – tilbuddet gælder kun idag.
Jeg vil gerne benytte mig af tilbuddet og spare 70%

 


Oprettet i Uncategorized

TAGLOCK i Nordjylland


Det er med stor glæde vi ønsker Frederikshavn Cykelkommune velkommen om bord. Vi har indgået et projektsamarbejde med kommunen i Region Nordjylland, der fungere som lead partner i et større nordisk samarbejde, der foruden Danmark tæller Norge og Sverige.

Kommunen hører ikke blandt de største i Danmark, men cykel-ambitionerne er tårn høje. Det afspejles blandt i, at borgerne i kommunen årligt tilbagelægger flere kilometer på cykel i forhold til landsgennemsnittet – Faktisk ligger Frederikshavn Kommune i toppen, hvad dette angår.

Derfor er det vigtigt, at borgerne i fællesskab passer på hinandens cykler, så den flotte placering bevares. Det kan de nu gøre ved at montere et TAGLOCK med en unik QR-kode på deres cykler kombineret med en smartphone, der registrerer cyklen digitalt.

Bliver cyklen væk eller “lånt” er det muligt at få den tilbage. Der kræver blot, at en forbipasserende scanner QR-koden på cyklen med sin smartphone – ofte fordi den står ulåst eller på anden vis indikerer, at den er efterladt. Herefter modtager den rette ejer en e-mail om cyklens placering, hvorefter den kan afhentes.

Foruden dette positionerer Frederikshavn Cykelkommunen sig selv ved at gennemføre kampagnen “Cykelvenlig Arbejdsplads”, der kører sideløbende med den landsdækkende kampagne “Vi cykle til arbejde”, som er et tilbud til alle arbejdspladser, der vil have mere sundhed Læs mere her.

Cykelkommunen har en aktiv Facebook side, som opdateres flere gange om ugen. Vi opfordrer borgerne i kommunen til at blive ven med/og dele siden “Du cykler rundt i mine tanker”. Foruden vejrudsigten, konkurrencer, forbrugeroplysninger og debatemner opdateres siden også med relevante nationale og internationale cykel nyhedsartikler.

Blive ven med “Du cykler rundt i mine tanker” 

Synes du også at samarbejdet lyder spændende? Kontakt TAGLOCK – Måske er vi allerede i dialog med din kommune. Ellers er du naturligvis velkommen til at besøge vores online shop 

Tagget med: , , , ,
Oprettet i Applikationer, Presse, Teknologi

TAGLOCK på Risskov Skole

Vi er idag meget stolte af at kunne byde velkommen til Risskov Skole som ny projektpartner. Vi har fået stor opbakning fra skolens ledelse, lærer og forældre som vi takker for. Formålet med projektet er, at lærer og elever i fællesskab skal hjælpe hinanden med at genfinde de cykler, som er blevet væk.

Vi synes projektet er meget relevant, idet børn fra tidelig alder lærer værdien af at hjælpe hinanden, som er et af grundprincipperne bag TAGLOCK.

Risskov Skole udsendte følgende pressemeddelelse: 

På Risskov Skole vil vi gerne hjælpe hinanden!! Et af initiativerne er ” Få din cykel tilbage”

Torsdag den 12. januar får eleverne derfor fire TAGLOCKs med hjem.

Det er et projekt med fokus på, at vi i fællesskab skal hjælpe hinanden med at få vores cykler tilbage, hvis de er blevet væk.
Ved at mærke cyklerne med et særligt klistermærke som indeholder en unik QR-kode – en slags nummerplade – kombineret med en smartphone, er det muligt at registrere cyklerne digitalt.

Hvis man mister sin cykle, er det muligt, at cyklen kommer tilbage. Det kræver, at en forbipasserende scanner QR koden på cyklen – ofte fordi cyklen ser efterladt ud. Herefter modtager man en e-mail om cyklens placering.

Projektet sponsoreres af Aarhus Cykelby i et samarbejde med den aarhusianske virksomhed TAGLOCK.

Andre skoler eller institutioner er naturligvis velkommen til at kontakte TAGLOCK for et lignende projekt. Skriv en mail til info@taglock.dk så vi i fællesskab kan udarbejde en projektbeskrivelse.

 

 

Tagget med: , , , , , ,
Oprettet i Applikationer, Pilotprojekt, Presse

Pas på dine julegaver

3280875-julegaver

Forhåbentlig har du haft en hyggelig jul med dem du holder af. Måske er du også blevet beriget med julegaver, du sætter pris på. Måske er du blandt de heldige, der hen over julen er blevet begavet med en mobiltelefon, en cykel, en iPad, en pels, et nyt kamera, et løbehjul – ja, føj bare selv ting til listen. Alt sammen er det ting, der kan blive væk, blive tabt, blive glemt eller blive “lånt”. Hvis det er tilfældet, burde du straks gøre noget for at passe godt på dem. Det er trist at miste en gave fra en person, som man holder af.

TAGLOCK gør det nemt for dig at gøre noget. Bestil en håndfuld TAGLOCKs, registrér dem og sæt dem fast på dine julegaver. Det er nemt, billigt og hurtigt – og så kan andre hjælpe dig med at finde gaverne, hvis uheldet er ude.

GODT NYTÅR TIL ALLE FRA TAGLOCK!

Tagget med: ,
Oprettet i Applikationer

Ugens vinder

Så har vi udtrukket en ny vinder at et sæt Reelight lygter. Den heldige vinder er Arne Henriksen. Tillykke!

For at være med i den ugentlige lodtrækning, skal du bare montere og registrere et TAGLOCK på din cykel. TAGLOCK fås gratis på Aarhus kommunes borgerservicekontore

Oprettet i Uncategorized