SPØRGSMÅL

Nedenfor har vi liste de mest almindelige spørgsmål – og svar. Såfremt du ikke her finder svar på netop dit spørgsmål, er du velkommen til at sende det til os på info@taglock.dk, vi vil løbende opdatere listen med flere spørgsmål og svar.

 

Prøv at scanne denne QR-kode med din mobiltelefon. Kan du det og ser du teksten “TAGLOCKs SPØRGSMÅL OG SVAR. KAN DIN TELEFON LÆSE DETTE ER DET EN GOD START!” – så er du godt på vej.

Hvordan virker TAGLOCK?

TAGLOCK har tre basale elementer:

      • En stor database, som indeholder oplysninger om registrerede genstande af værdi, f.eks. cykler
      • Klistermærker med en kode (en QR kode), der “peger” på hver sin genstand i databasen
      • En mobiltelefon (smartphone), der med en barcode scanner og det indbyggede kamera kan ”læse” koden på klistermærket. Hvis din smartphone ikke har en scanner, skal du downloade den.

Når du sætter mærket på f.eks. din cykel, kan andre personer scanne det med deres mobiltelefoner. Hvis du har meldt cyklen savnet, får du i så fald besked om, hvor cyklen er fundet.

Hvordan får jeg fat i TAGLOCK klistermærker?
Klistermærker uddeles i øjeblikket igennem TAGLOCK’s projektpartnere. Partnerne fremgår af nedenstående liste.


Kontakt den enkelte partner for at høre, hvor mærkerne udleveres.

Hvordan monterer jeg et TAGLOCK klistermærke?

Rengør det sted, hvor du vil montere klistermærket. Du kan evt. rense området med sprit. Mærket er stærkt klæbende, så når du først har monteret det, er det vanskeligt at fjerne igen. Et registreret mærke må ikke kunne afmonteres og påmonteres på en anden genstand. Derfor er klistermærkerne fremstillet af et tyndt folie med slidser langs kanten, der sikrer, at mærket ødelægges, hvis man afmonterer det. Disse slidser betyder dog også, at du skal være lidt forsigtig, når du piller klistermærket af den film, det er leveret på.

Hvorfor kan min mobiltelefon ikke scanne TAGLOCK mærket?

Det er kun de såkaldte smartphones med kamera, internetforbindelse og software til at aflæse stregkoder, der kan aflæse QR koden på klistermærket. Mange smartphones leveres med den nødvendige software. Kan du ikke finde et scanner program på din telefon, kan du downloade et gratis program fra Android Market, Iphone App Store eller tilsvarende. Prøv at søge “QR code”.

Hvilken QR-scanner bør jeg vælge?

Der er mange udmærkede scannere til forskellige typer af smartphones. Til Android telefoner bruger vi selv Quick Mark og QR Droid. Til Iphone bruger vi Quick Mark eller QR-Reader.

Vi har også lavet QR-scanner/læser til de to mest udbredte smartphones – Android og iPhone – som du frit kan downloade fra Android Market og App Store – søg blot efter TAGLOCK, som kommer de frem.

Hvordan registrerer jeg et mærke?

Vi har fremstillet en lille vejledning, som viser hvordan du registrer et mærke.

Kan jeg se hvem der scannner mit mærke?

NEJ! TAGLOCK er som udgangspunkt anonym. Du kan ikke se hvem, der har scannet dine mærker – omvendt kan dem, der scanner dit mærke heller ikke se, at det tilhører dig.

Koster det noget at bruge TAGLOCK?

TAGLOCK er indtil videre en gratis service, som finansieres af TAGLOCK og en række projektpartnere. Frem til 1. juli 2012 vil vi igennem en række pilotprojekter udrulle konceptet over hele landet. Der vil i denne periode ikke være nogen omkostninger for dig som bruger. Efter periodens udløb vil vi formodentlig begynde at opkræve et mindre abonnement for brugere, der fortsat ønsker at benytte TAGLOCKs service.

Er TAGLOCK en tyverisikring?

Nej! Mærket forhindrer ikke en tyv i at stjæle din cykel. Men hvis tyven senere efterlader cyklen, vil andre kunne scanne mærke og dermed fortælle dig, hvor cyklen nu befinder sig. Mærket vil også gøre handel med brugte cykler mere tryg. Har en cykel, du overvejer at købe et TAGLOCK mærke, kan du scanne det og sikre dig, at cyklen ikke er meldt stjålet. Har den ikke et mærke, kan du bede sælgeren om først at registrere cyklen med TAGLOCK, hvorved han/hun efterlader sig et digitalt spor, hvis cyklen senere viser sig at være stjålet.

Gør det noget, at mit klistermærke er beskidt eller ridset?

QR koden på klistermærket er fremstillet med en vis tolerance for fejl. Det betyder, at selvom op imod 10% af koden er skjult eller beskadiget, kan den stadig aflæses korrekt. Det er dog en god idé, at holde mærket fri for snavs.

Kan jeg selv designe mit klistermærke?

Selve QR koden er i princippet den eneste del af klistermærket, som ikke er til rådighed for et anderledes grafisk udtryk. På nuværende har vi imidlertid ikke kapacitet til at fremstille klistermærker med designs tilpasset hver enkelt bruger. Vi er dog i stand til at producere mindre serier af specialdesignede mærker til virksomheder, sportsklubber, m.m. Skriv til os på info@taglock.dk, hvis du har brug for special-designs.